Dr. Adašević: Odjel pedijatrije OB Zabok spada među kadrovski najstabilnije odjele u RH

Prema riječima dr. Borisa Adaševića, voditelja Odjela pedijatrije OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, trenutno na Odjelu pedijatrije radi 13 liječnika različitih profila što ih svrstava u kadrovski jedan od najstabilnijih odjela pedijatrije u RH.

-Tijekom ove godine trend povećanja dolazaka pacijenata iz drugih županija na naš odjel potvrđuje našu izvrsnost, imamo najreprezentativniji i najstabilniji odjel pedijatrije s izvrsnim kadrom i mnoštvom usluga u ponudi“ – naglasio je dr. Adašević dodavši kako je to danas zaista teško postići, s obzirom da manjak liječnika i medicinskog kadra u cijeloj Hrvatskoj.

Tako danas pacijenti na odjelu, osim stacionara, hitne službe i dnevne bolnice, mogu obaviti niz pretraga i pregleda te ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb kroz subspecijalističke grane i to: pedijatrijsku kardiologiju, pedijatrijsku nefrologiju, pedijatrijsku pulmologiju, pedijatrijsku alergologiju, neonatologiju te pedijatrijski ultrazvučni kabinet u kojemu je moguće obaviti: UZV mozga, UZV prsnog koša, UZV srca, UZV trbuha, UZV bubrega i urotrakta.