Međunarodni dan sestrinstva u OB Zabok

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana u suradnji s Osnovnom glazbenom školom iz Zaboka, organizirala je za svoje medicinske sestre kratko druženje povodom Međunarodnog dana sestrinstva.

Danica Horvat, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana istaknula je da je stanje sestrinstva razočaravajuće, da sestara nema dovoljno te da problem mora biti riješen na svim razinama kako se sustav ne bi urušio.

Ravnatelj Tihomir Vančina čestitao je medicinskim sestrama njihov dan te rekao da se zbog stalnih promjena u medicini sestrinstvo susreće s mnogim izazovima. Dodao je kako se danas liječnik može birati, ali medicinska sestra ne, jer ih nema dovoljno te zaključio da je to veliki problem jer su one iznimno važne osobe u zdravstvenom sustavu.

Tijekom programa prikazan je i kratki video uradak koji je izrađen u suradnji Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Krapinsko-zagorske županije te delegata svih većih zdravstvenih i obrazovnih sestrinskih ustanova na području Županije.