Odjel pedijatrije OB Zabok primio donaciju Dječjeg vrtića Đurmanec

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana primio je u četvrtak, 11. siječnja 2024. godine od Dječjeg vrtića Đurmanec vrijednu donaciju igračaka.

Donaciju je preuzeo doktor Boris Adašević, voditelj Odjela pedijatrije OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, koji je tom prigodom zahvalio u ime Bolnice i Odjela pedijatrije Dječjem vrtiću Đurmanec.

– Ovo i slične akcije vrlo su vrijedne jer razvijaju osjećaj empatije kod djece, a svaki dar koje mali pacijenti dobiju njima uljepša i oplemeni boravak na Odjelu jer imaju osjećaj da netko misli na njih – poručio je doktor Adašević te dodao kako kroz Odjel pedijatrije kroz zimske mjesece prođe veliki broj djece, ali da sve uspijevaju odraditi.

-Na našem odjelu se sada skoro sve iz domene pedijatrije može obaviti, za jako malo pretraga treba ići u Zagreb, bilježimo iz godine u godinu porast pacijenta koji nam dolaze iz Krapinsko-zagorske, ali i iz drugih županija – istaknuo je Adašević dodavši da im je to potvrda da zaista kvalitetno rade, što su i roditelji prepoznali.

Jasmina Klasić, ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec kazala je kako je donacija prikupljena na inicijativu odgojiteljica i djece iz odgojno-obrazovne skupine Zmajčeki.

-Pokrenuli smo akciju prikupljanja didaktičkih igračaka, slikovnica, bojica, bojanki te manjih igračaka kako bi se djeci koja čekaju u ambulanti skratilo vrijeme na kvalitetan način. Akcija se proširila i na ostale odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Đurmanec zahvaljujući roditeljima koji su sudjelovali i u suradnji s odgojiteljicama poticali svoju djecu na razvijanje empatije, suosjećanja i pomaganja drugima u potrebi – kazala je ravnateljica.