Službi za ginekologiju i porodništvo OB Zabok dodijeljena Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimna postignuća

Dan Krapinsko-zagorske županije obilježen je na Svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u utorak, 23. travnja 2024. godine, u sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada.

Brojni ugledni gosti i uzvanici nazočili su svečanosti na kojoj su, osim što su predstavljeni svi projekti koji su se realizirali u prošloj godini, kao i planovi za dalje, dodijeljena priznanja zaslužnim građanima, pojedincima i ustanovama u Krapinsko – zagorskoj županiji. Između ostalih nagrađenih, Plaketa za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljena je i Službi za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Čestitku povodom Dana Županije svim Zagorkama i Zagorcima uputio je i ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Tihomir Vančina, uz posebnu čestitku na dodijeljenoj Plaketi.

-To je potvrda rada svih djelatnika, prije svega Službe za ginekologiju i porodništvo OB Zabok i čestitam profesoru Furešu na iznimnom doprinosu jer, kako se kaže po zagorskom „čovjek daje dušu za Bolnicu“. Čestitam i svim sestrama, liječnicima, primaljama i babicama, zahvaljujem na njihovom doprinosu jer to našu ginekologiju stavlja u europski rang medicinske kvalitete – istaknuo je ravnatelj Vančina te pozvao sve žene koje trebaju roditi da dođu u OB Zabok jer tu će imati vrhunske uvjete i vrhunske liječnike, sestre i primalje.

Plaketu je primio profesor Rajko Fureš, voditelj Službe za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, koji je kazao kako je ovo veliko priznanje svima na Odjelu za 50-tu obljetnicu rada koju obilježavaju ove godine, a i velik podstrek za još bolji i kvalitetniji rad na korist i dobrobit rodilja, trudnica, ginekoloških pacijentica, kao i najmlađih koji se rađaju u OB Zabok.

 -Nadam se da ćemo imati još više veselja u našem rodilištu i još više zadovoljnih pacijentica kako bi uspješno proslavili ovu veliku obljetnicu – 50 godina rada ginekologije, kao i 30-tu obljetnicu prve laparoskopske histerektomije. Ova županijska Plaketa za iznimna postignuća nam je velik podstrek za daljnji rad i mogu reći da smo upravo dobili i priznanje za međunarodnu izvrsnost, što nas čini jako ponosnima- rekao je profesor Fureš, naglasivši kako imaju trend velikog porasta rodilja iz susjednih županija, kao i iz cijele Hrvatske.

-Nadam se da će puno novih života i veselja izaći iz našeg rodilišta i nadamo se da će nas obitelji zapamtiti po odličnoj medicinskoj njezi – poručio je profesor Fureš.